Wat je over onze verpleging aan huis wil weten

Een algemene vraag over verpleging aan huis of nieuwsgierig naar de Belly Care werking? Op deze pagina beantwoorden we enkele vaak gestelde vragen over thuisverpleging. Alleen is elke patiënt en elke zorgvraag uniek. Daarom passen we onze flexibele thuisverplegingsservice telkens aan jouw persoonlijke zorgbehoefte en voorkeuren aan.
Lees je eerst deze vragen en antwoorden door of neem je meteen contact op om een maatwerk antwoord op jouw vraag te ontvangen. Jij beslist…

Veel gestelde vragen over verpleging aan huis

Hoeveel kost verpleging aan huis en wordt thuisverpleging terugbetaald?

Als je thuisverpleging op doktersvoorschrift krijgt én aangesloten bent bij een Belgische mutualiteit, dan regelen we de volledige financiële administratie en betalingen rechtstreeks met de mutualiteit via het derdebetalerssyteem. Je hoeft dus zelf niets voor te schieten of te betalen.

Ben je niet aangesloten bij het ziekenfonds of heb je thuiszorg of thuisverpleging zonder voorschrift nodig, dan neem je best even contact met ons op. Elke zorgvraag is uniek en de tarieven voor verpleging aan huis verschillen naargelang de nodige zorgtaken en -materialen. Na een goed gesprek geven we je een duidelijke prijsindicatie op maat zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Vereist thuisverpleging een doktersvoorschrift?

Voor verpleegkundige handelingen heb je altijd een voorschrift van je arts nodig. Enkel voor hygiënische zorgen zoals hulp bij wassen en aankleden kan je ook zonder voorschrift thuishulp inschakelen.

In welke gemeenten is thuisverpleging mogelijk?

Bij Belly Care kiezen we er bewust voor om enkel in regio Antwerpen en enkele randgemeenten verpleging aan huis aan te bieden. Door onze werkregio bewust beperkt te houden, verliezen we minder kostbare zorgtijd aan verplaatsingen én zijn we snel ter plaatse bij noodgevallen.
Belly Care thuisverpleging is mogelijk in volgende gemeenten:

 • 2000, 2018, 2020 en 2060 Antwerpen
 • 2050 Antwerpen Linkeroever
 • 2100 Deurne
 • 2140 Borgerhout
 • 2150 Borsbeek
 • 2170 Merksem
 • 2530 Boechout
 • 2540 Hove
 • 2550 Kontich
 • 2610 Wilrijk
 • 2630 Aartselaar
 • 2640 Mortsel
 • 2650 Edegem
 • 2660 Hoboken

Staat jouw gemeente of postcode niet in deze lijst? Neem dan gerust even contact met ons op. We brengen je met plezier in contact met collega thuisverplegers in jouw buurt.

Welke taken voert een thuisverpleger uit en welke niet?

Afhankelijk van het behaalde diploma mag de thuisverpleger bepaalde taken van de wetgever wel of niet uitvoeren. Zo mogen gediplomeerde zorgkundigen assisteren bij dagelijkse en hygiënische zorgen (bv. wassen, aankleden, enz…) terwijl gediplomeerde verpleegkundigen ook medische verpleging mogen uitvoeren (bv. wondzorg).

Bij Belly Care hebben we zowel gediplomeerde zorgkundigen als gediplomeerde thuisverpleegkundigen klaar staan om jouw het zorgcomfort te bieden dat je verdient. Onze dienstverlening stopt echter niet bij het verpleegtechnische. Een deugddoende babbel of een luisterend oor voor je mantelzorgers, … Een kleine moeite is nooit teveel. Vertel ons gerust wat wij kunnen doen om jouw levenskwaliteit te verbeteren.

Mag ik zelf mijn vaste thuisverpleger kiezen?

Bij Belly Care houden we zoveel mogelijk rekening met je persoonlijke voorkeuren zodat je 100% gerust en op je gemak bent. Comfort, discretie en wederzijds vertrouwen zijn nu eenmaal onze topprioriteiten.

Alleen zijn we een kleinschalige organisatie. Bij vakantie of ziekte kan het bijvoorbeeld zijn dat een collega tijdelijk inspringt. In elk geval maken we altijd eerst persoonlijk kennis voor we een samenwerking starten. Zo ben je meteen gerust dat het klikt!

Is thuisverpleging ’s nachts ook mogelijk?

Bij Belly Care bieden we 24/7 zorgondersteuning. Ook op zondagen en feestdagen. Aan jou om ons te vertellen hoe je ideale zorgomkadering eruit ziet zodat wij intern het nodige kunnen regelen voor onze werkplanning.

Wat te doen bij noodgevallen of dringende thuisverpleging?

Bij noodgevallen hoef je zeker niet te twijfelen om ons te bellen. Het Belly Care telefoonnummer is dag en nacht actief. Onze wachtdienst bekijkt wie het snelst bij jou ter plaatse geraakt om de dringende zorg te bieden die je nodig hebt.

24/7 BELLY CARE SERVICE VIA +32 (0)468 12 16 51

Een andere vraag of speciaal verzoek?

Geen vraag is te gek en geen verzoek te uitdagend.
Een praatje kan altijd!