Flexibele en discrete verpleging thuis

Wij zijn erg benieuwd wat je van jouw verpleging thuis verwacht. De Belly Care thuisverplegers passen hun flexibele thuisverpleegservice vervolgens met plezier aan jouw persoonlijke zorgbehoefte en voorkeuren aan.

Van hygiënische verpleging tot palliatieve zorg aan huis

Ons uitgebreid zorgaanbod strekt van tijdelijke hygiënische verpleging tot langdurige verpleging thuis bij chronische ziekte. Alle soorten thuisverpleging in regio Antwerpen zijn mogelijk, Al hebben we wel een uitgesproken voorliefde voor stomazorg en oncologische verzorging. Met reden, want Mrs. Belly Care, Sonia Filali, was zelf stomadraagster en oncologisch patiënt. Zij heeft aan den lijve ondervonden hoe thuisverpleging met een hart en met buikgevoel het verschil maakt. Net die persoonlijke zorgservice typeert de Belly Care thuisverpleging.

Waar we écht goed in zijn

Stomazorg aan huis

Stomazorg is onze specialiteit bij uitstek. Logisch als je weet dat de bezielster van Belly Care zelf stomadraagster was. Zij en haar partner/collega Liam weten als geen ander hoe ingrijpend het moment is waarop een stoma wordt aangelegd en wat er allemaal bij de verpleging thuis komt kijken. Zowel Sonia als Liam delen tijdens jouw stomazorg ook graag hun eigen ervaringen met je en een heleboel praktische tips om jouw levenskwaliteit naar een hoger niveau te tillen.

Wist je dat Sonia ook een gespecialiseerde lingeriezaak in hartje Antwerpen uitbaat? Belly Bo heeft heel wat keuze in medisch ondergoed voor dames en heren met belly secrets. De specialiteit van het huis? Comfortabele en elegante stoma lingerie die gezien mag worden!

Oncologische thuiszorg

Kanker overwinnen doe je niet alleen en een positieve ingesteldheid is minstens even belangrijk als de juiste medische kankerbehandeling. Aanvaarding door jezelf en begripvolle omkadering van je omgeving zijn nu eenmaal de eerste stappen in je herstelproces. Ook daar kunnen sommige Belly Care thuisverplegers uit eigen ervaring van meespreken!
Daarom start onze oncologische thuisverpleging altijd met een goed gesprek. Met respect en in vertrouwen delen we onze eigen ervaringen en luisteren we aandachtig naar jouw medisch én emotioneel verhaal. Ook voor je naasten hebben we steeds een luisterend oor, motiverende woorden en praktische tips klaar.
Katheters spoelen, oncologische wondverzorging, chemo afkoppelen, … Dergelijke oncologische zorgen geven de Belly Care thuisverplegers ook in je vertrouwde thuisomgeving.

Wondzorg

Bij wondverzorging telt maar één ding. Het natuurlijke genezingsproces stimuleren zodat de wonde zo snel (en zo mooi) mogelijk geneest. Elk type wonde vereist daarvoor een specifieke aanpak. We leveren wondzorg aan huis voor doorligwonden, postoperatieve wonden, oncologische wonden of amputatiewonden, … met aangepaste verpleegtechnieken in functie van het type wond. Denk maar aan drainage, zalven aanbrengen, verbandwissel, behandeling met negatieve druktherapie, enz…

Thuiszorg & intieme thuisverpleging

Natuurlijk mag je kieskeurig zijn als je hygiënische zorg of intieme verpleging nodig hebt. Wassen, aankleden, intieme verpleging na operatie of verzorging voor perianale abcessen en fistels, … Het zijn nu eenmaal zorgtaken die je niet aan eender wie toevertrouwt. Een voorkeur voor een mannelijke thuisverpleger of liever een vrouwelijke thuisverpleegster? Bij Belly Care houden we rekening met al je wensen en maken we eerst uitgebreid kennis zodat je 100% zeker bent dat het klikt.

Pre-teaching peristeen

Belly Care werkt mee aan een studieproject van Universitair Ziekenhuis Antwerpen waarbij onze thuisverplegers jou aanleren hoe je zelf darmspoelingen uitvoert met peristeensysteem. Bij deze pre-teaching methode houden we rekening met jouw tempo terwijl je de peristeentechnieken voor Coloplast aanleert.

Palliatieve zorg aan huis

Ook als er geen kans meer is op genezing, valt er nog altijd veel te winnen in levenskwaliteit. Onze palliatieve thuisverplegers bespreken met jou wat er allemaal mogelijk en wenselijk is om de resterende tijd zo comfortabel en aangenaam mogelijk te maken. Bovenop de medische palliatieve zorgen bieden we ook emotionele ondersteuning als het even moeilijk gaat of een gemeende glimlach op de talrijke mooie momenten die we samen met jou beleven.

Specifieke verpleegtechnische handelingen

  • Port-a-cath poortkatheters aanprikken of verwijderen
  • Begeleiding bij starten of stoppen met sondevoeding
  • Intraveneuze TPN (Totale Parenterale Nutritie) of TPV
  • Peristeen of coloplast zorg voor anale darmspoelingen
  • Verzorging van colostoma, ileostoma of urostoma

Prangende vraag of speciaal verzoek?

Blijf vooral niet met je vragen zitten. Zoek je verpleging thuis buiten de provincie Antwerpen, praktische verzorgingstips of specifieke thuiszorgmaterialen? We brengen je met plezier in contact met gespecialiseerde partners binnen ons vertrouwde netwerk.

Eerst babbelen voor je beslist

Bij Belly Care start elke samenwerking met een volstrekt vrijblijvend kennismakingsgesprek.
We komen eerst luisteren naar je verhaal.
Aan jou om daarna te beslissen of het klikt.